top of page
DSC02901-byKimLangie.jpg

ABOUT MERODE

“MErode” is een voormalig textielbedrijf in het bruisende hart van Ronse. Patric Tuytens zag er dé ideale locatie om zijn steeds groter wordende collectie in onder te brengen. Met “MErode” wil hij zijn passie voor hedendaagse kunst kunnen delen met anderen.
 
Mérode verwijst naar de Mérodestraat in Ronse, waar het gebouw gelegen is.  ‘MErode’ wordt op deze manier geschreven omdat de nadruk ligt op ‘ME’ (Engels), een plaats waar Patric ‘zijn’ zin kan doen.

DSC02933-byKimLangie (1).jpg

'MERODE AN OPEN SPACE'

‘An open space’, omdat er voorlopig geen definitie is. Het is geen foundation, geen museum, geen galerie, geen feestzaal. Het zijn burelen en magazijnen met meerdere functies waar hedendaagse kunst in ondergebracht werd.
Je moet MErode zien als Patric zijn ‘work in progress’ die veel mogelijkheden biedt en nog veel richtingen uit kan. Zie het in zijn totaliteit, als een kunstwerk dat hij zoals een kunstenaar vormgeeft. Waarbij contacten met kunstenaars een belangrijke rol spelen.

Het is een persoonlijke, eigenzinnige vooral Belgisch getinte verzameling, die bestaat uit zowel gevestigde waarden als jonge kunstenaars. Het is een impulsieve collectie die je dan ook met een ‘hate-it-or-love-it-idee’ kan bezichtigen.  
                       
Welkom in ‘MErode’!

IMG_4066.jpg
DSC03017-byKimLangie (1).jpg
DSC02851-byKimLangie (2).jpg
bottom of page